Over Ons

Jappie heeft 17 jaar geleden de berg gekocht en samen met zijn toenmalige vrouw (en een graafmachine) hebben zij Touril gevormd zoals het nu is. Het is een prachtige zelfvoorzienende plek, met 3 fantastisch huizen. Jappie was in Nederland decor- en interieurontwerper en dat is duidelijk terug te vinden in de sfeer die  Casa Donna Farida uitstraalt. (voorheen Casa Andorinha)
Al jaren kwamen wij (Ernst Sluimer en Marret Jansen) als vrienden naar de berg. De berg was voor ons liefde op het eerste gezicht en werd ons tweede huis, als tegenpool op ons drukke bestaan in Nederland. Na verloop van tijd ontstond het plan om ons definitief te gaan vestigen in Portugal en daarmee ook Touril over te nemen van Jappie. In 2020 is het eindelijk zo ver. We zijn in ons paradijsje gaan wonen.
Ik Marret, ben kunstenares en kinderboeken schrijfster, Touril is een belangrijke plek voor mij om te schilderen en te schrijven en om mijn batterij weer op te laden. De rust van de berg, het boeren landschap en de dieren om mij heen zijn een bron van inspiratie voor de dingen die ik maak.
 Ernst (ooit collega van Jappie) heeft in Nederland een goedlopend theatertenten bedrijf gehad, waarvoor hij het ontwerp en de realisatie van de bouwwerken voor zijn rekening nam. Na een loopbaan van 30 jaar decor en tenten bouwen is het tijd om terug te gaan naar zijn oorspronkelijke beroep, het boer zijn.
Oude antieke mercedes bussen zijn ook een passie. Ernst is bezig om een Mercedes 1113 brandweerwagen te verbouwen tot een nieuwe woonplek. 
Muziek maken is ook een grote liefde, maar om de rust niet te verstoren, is er een plan om een oefenruimte in de berg te gaan graven.
 Genoeg te doen!
We willen graag ons enthousiasme voor dit stukje wereld delen met gelijk gezinden, zoals natuurliefhebbers, mensen die van dieren houden (katten en honden lopen rond) vakantievierders, kunstenaars die in alle rust willen creëren, muzikanten die in de toekomstige oefenruimte willen spelen en componeren, of mensen die gewoon goede energie willen opdoen, of voornamelijk naar het strand willen gaan. Welkom in Casa Donna Farida!