Project omschrijving

Palletbouwwerken

Een verzameling beelden van bijzondere pallet bouwprojecten die door het team van Brandwacht zijn ontworpen en georganiseerd.

Er is namelijk niets zo lekker als in de buitenlucht impulsief enorme sculpturen bouwen met een team enthousiaste makers.

Robodock

Op Robodock 2010 organiseerde Brandwacht onder de naam BV de Gasten in samenwerking met Ide Koffeman een collectief bouwproject. Er werd een aantal dagen met een groep bouwers aan een serie palletsculpturen gewerkt aan een zeer geslaagde editie van Robodock op de helling van de NDSM-werf in Amsterdam.

Bevrijdingsfestival Utrecht

Voor het Bevrijdingsfestival Utrecht 2010 ontwierp Brandwacht in samenwerking met Ide Koffeman onder de naam BV de Gasten een totaalconcept dat symbool stond voor vrijheid. Er werd van 1000 pallets en een kilometer balk door 35 man in 3 dagen een vrijheidsculptuur gemaakt. In de sculptuur zat een podium, een museum, een zwembad voor debatten en een slak van 20 meter.

BJEFFF

Dit is een project van vier dagen, waarbij de 30 jonge deelnemers, onder professionele begeleiding van kunstenaars en bouwers hun meest ultieme feestomgeving bouwen. De organisatie zorgt voor kennis, materiaal, gereedschap en ruimte in overvloed en geeft het startsein. De rest ontstaat. Het team van Brandwacht bedacht het concept en waren daarbij ook de artistieke leiders van het project.  Tijdens het bouwen ontstond er niet alleen een indrukwekkende unit maar vooral de vibe van het keihard sjeffen met enthousiaste mensen was overweldigend.